Produkter från Skeppshults gjuteri

Skeppshult

I den lilla orten Skeppshult dominerar Skeppshults gjuteri – som har funnits på samma plats sedan 1906 – och Skeppshultscykeln - företaget som enligt dem själva gör världens vackraste cykel. Skeppshult är granne med Smålandsstenar och du tar dig enkelt mellan orterna på cykel.

Boende

I Skeppshult finns några villaområden och lediga tomter för den som vill bygga nytt. Det finns också ett antal lägenheter, flera med egen uteplats.

Fritid

Förutom närheten till bad, fiske och natur finns det elljusspår samt några föreningar med varierande aktiviteter. Biblioteket lockar läsare i olika åldrar och skolans lokaler används även för andra verksamheter.

Nissanleden är en 8 km lång promenadstig utmed Nissans västra sida från Ågårdsfors utanför Smålandsstenar i norr till Skeppshult i söder. I höjd med Svenshult finns en rastplats med eldstad och bänkar.

Rastplats utmed kanotled Nissan.

Skola

I Skeppshult finns förskola för barn 1-5 år samt en F-6 skola.

Kommunikationer

Här finns kommunikation med buss till andra delar av Gislaveds kommun samt kommunerna runtomkring. Förutom cykelvägar inom samhället finns det asfalterad cykelväg till Smålandsstenar.

Turism

Upplev Nissan från kanot! Kanotled Nissan är nästan 9 mil lång och sträcker sig genom hela kommunen. En av kanotledens rastplatser ligger vid Skeppshult.

I Bölaryd, vid ån Nissan har det åtminstone sedan 1600-talet funnits en kvarn. Tidigare var här även stolfabrik, såg, liesmedja, tråddrageri, spiktillverkning och vattenkraftverk.

Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel besöker Skeppshultscykeln

SNABBFAKTA

• Folkmängd 331 (mars 2016)
• Förskola
• Skola åk F–6
• Elljusspår
• Kollektivtrafik buss

Gislaveds kommun Stortorget 1 332 80 GISLAVED Telefon: 0371-810 00 Fax: 0371-940 79