Simhall

Fritid

I Gislaveds kommun finns goda förutsättningar för en innehållsrik fritid året runt. Oavsett om du är ute efter en aktiv fritid på egen hand, i en klubb eller i en förening så finns det ett brett urval.

Volleyboll

Sporthallar och gymnastiksalar finns i de flesta orterna i kommunen. De används av skolorna på dagtid och av såväl föreningar och företag som privatpersoner under kvällstid och helger. Dessutom har det byggts inomhushallar i föreningsregi på flera orter. I Gislaved finns en simhall för familjebad, motionssim och lek.

På flera orter har det byggts spontanidrottsplatser, även kallade multiarenor. Där finns möjlighet att spela fotboll, basket, landhockey eller volleyboll. ”Tillsammans” i Gislaved har en multiarena, parkouranläggning och traditionell lekpark samt odlingslotter med växthus. Denna mötesplats är till för alla, oavsett ålder, att utföra olika aktiviteter - tillsammans. I Smålandsstenar finns en skatepark.

Cyklar vid sjö, foto: Smålandsbilder

Med 388 sjöar och flera åar är aktiviteter på eller vid vatten något självklart. De många vattendragen lockar till paddling med kanot och kajak, fiske, vattensporter och naturligtvis bad under sommarhalvåret. Längs ån Nissan finns en kanotled med rastplatser för övernattning.

Isaberg

Isaberg som är en urbergskulle i Nissans dalgång lockar många besökare och kommuninvånare året om. Toppen höjer sig 309 meter över havet och den dominerande naturtypen är barrskog. Från toppen har man en milsvid utsikt över dalgången och det sjörika landskapet. Isaberg är sedan 1968 skyddat som naturreservat. I området finns flera markerade vandringsleder varav en del sträcker sig långt utanför reservatet.

Isaberg Mountain Resort

Isaberg Mountain Resort är en familjevänlig sport- och fritidsanläggning där det på vintern mest handlar om skidåkning. Både på längden och utför. Under sommaren finns en mängd andra aktiviteter som MTB-leder, äventyrslekplats, höghöjdsbana, kanoting och vandring - välkommen till äventyrsberget. Sommaren 2019 invigdes en ny attraktion - Rodelbanan.

KONTAKTA OSS

GISLAVEDS KOMMUN
Telefon 0371-810 00
Stortorget 1
332 80 Gislaved

Gislaveds kommun Stortorget 1 332 80 GISLAVED Telefon: 0371-810 00 Fax: 0371-940 79