Målning på Kulturplatån

Kultur

Med musik, teater, konst, dans och historia har Gislaveds kommun ett rikt och levande kulturliv. Gå på föreläsningar, konserter och utställningar eller besök museer. Musik spelar en viktig roll, tack vare den kommunala musikskolan och musikföreningar. 850 elever är inskrivna i den kommunala musikskolan.

Gislaved Drum & Drill Corps, som är en välkänd del av musikskolan – framträder lokalt, nationellt och internationellt. Det musikaliska utbudet är brett med symfoniorkester, storband, körer och modern musik.

Glashuset - ett kulturcenter

I Gislaved ligger Glashuset - en mötesplats som rymmer restaurangskola, nöjeslokaler, bowling och Kulturplatån som erbjuder en plats för alla att skapa kultur och konst i dess replokaler, dj-rum, och arbetsstationer för skapande av ljud-, bild- och filmprojekt. Kulturplatån erbjuder även ett brett utbud av kurser, dans, teater och fotografering. Flera lokala teatergrupper har sektioner för barn, tonåringar och vuxna.

Gislaveds drum and drill corps

Konstutställningar av hög kvalité

Gislaveds Konsthall visar svensk och internationell konst på en hög nivå. Det är en mötesplats med konsten i centrum som vill inspirera, utmana och väcka nyfikenhet. Ta del av konstutställningar, videokonst, projekt, föreläsningar och vår öppna bildverkstad för barn och vuxna. Det finns också ett stort utbud av lokala konstnärer. Berömda konstnärer från kommunen inkluderar Ann-Marie AVA Valsten och operasångerskan Iréne Theorin.

Bibliotek

Film och teater

Biograferna Folkan i Gislaved och Klämman i Smålandsstenar visar film för alla åldrar. De visar även direktsända eller inspelade konserter och operor från de stora scenerna i världen. För de som vill se alternativ film finns Föreningen Gislaveds Filmstudio. De gör filmtittandet till en social institution med engagerad publik.

Kommunen har flera bibliotek, med ett brett utbud av tjänster än bara bok-utlåning. Alla biblioteken visar barnfilm och teater för den yngsta publiken.

KONTAKTA OSS

GISLAVEDS KOMMUN
Kontaktcenter
Telefon 0371 - 810 00

Stortorget 1
332 80 Gislaved

Gislaveds kommun Stortorget 1 332 80 GISLAVED Telefon: 0371-810 00 Fax: 0371-940 79